Roze en paars voor een gehaakte schildpad?! – Column

image_pdfimage_print

door Gabi 
“Daar kwam een super mooie schildpad voorbij! Zijn naam was Spikkel, zijn ontwerpster heet Kristel Droog-Dekker, iemand die ik echt hele mooie haakpatronen vind maken. 

Ik heb dit kooppatroon direct gekocht en dan komt de vraag: Welke kleur huidskleur ga ik gebruiken en welke kleur wordt het schild? En maak ik hem natuurgetrouw of worden het andere kleuren, gebruik ik katoen of sokkenwol, welke maat haaknaald zal ik gebruiken, heb ik genoeg vulling? En zo moeten er nog meer keuzes worden gemaakt. Zo makkelijk is haken nog niet,  hahahaha!
Uiteindelijk was ik eruit: het werd katoen, haaknaald nummer 3,00 mm en beige als huidskleur en roze en paars voor het schild. Hij wordt dus niet natuurgetrouw.

Toen kwam het ‘C-virus’ om de hoek kijken en moesten alle zeilen worden bijgezet. Aan haken kwam ik niet meer toe. Langzaamaan is er gelukkig meer structuur in mijn leven gekomen en kunnen we de zeilen wat laten vieren, waardoor er weer ruimte is ontstaan om te ontspannen en daar hoort haken voor mij zeker bij! Dus ik ga de haaknaald erbij pakken en de rest van de spullen en dan ga ik eindelijk beginnen aan Schildpadje Spikkel.
In mijn volgende column laat ik zien hoe ver die is.

Veel leesplezier en tot de volgende column!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *