Mondkapjes maken: een uitdaging – Column

image_pdfimage_print

door Gabi
“Ik ben op dit moment aan de slag met mondkapjes maken. Op school moeten we ze verplicht op en dan wil ik wel graag van die leuke en niet van die saaie mondkapjes. Het blijkt nog best een uitdaging te zijn, want het mag niet afzakken maar moet ook weer niet te strak.

Ik draag een bril en dus moet ik niet elke keer hoeven te hannesen met het elastiekje wat weer eens achter mijn bril is geschoven en nu dus vast zit. Dit gebeurt me dus echt zo vaak op het werk!
Ook het beslaan van de bril wil je graag voorkomen want ook dat is zo irritant. Dan zie je alsnog niks en nee, de bril af is geen goed plan.

Verder heb ik inmiddels meerdere projecten geknipt liggen; handig voor als ik zin heb om achter de naaimachine te kruipen en ik dus iets voor het grijpen heb. Wel voorzichtig, want er zitten al spelden in en dat is niet zo prettig als die steeds je huid in worden gejast. Er is trouwens nog geen naaiproject geweest die me geen bloed heeft gekost, maar ook daar raak je aan gewend.

Weten jullie nog dat ik van plan was om een zwarte broek te gaan maken? Ik had toen het patroon al getekend en op stof gelegd. Inmiddels is die af!
Ik ben er zo blij mee en de stof is zo fijn en lekker warm en de broek heeft weinig aanpassingen nodig, wat betekent dat ik het patroon goed heb getekend.

Als laatste ben ik aan het experimenteren met de afwerkingen van de T-shirts. Dat heeft de volgende reden: toen ik nog op les was bij de modevakschool moest je alles afwerken met een beleg. Geen discussie mogelijk. Dat ging wel prima alleen het kwam me mijn neus uit. Daarom ben ik nu aan het kijken of er nog andere opties van afwerken zijn.
Zo heb ik al wat shirts gemaakt met een boordje, wat erg mooi is maar zo gigantisch tijdrovend dat het meer tijd kost dan het hele shirt in elkaar zetten.
Nu heb ik paspelband besteld wat ik nu wil gaan proberen.

De haaknaald ligt even ongebruikt in de etui want ja er zit echt maar 24 uur in een dag en tussendoor is het ook de bedoeling dat ik ga werken en bezig ben met de opleiding want anders ga ik daar weer mee achter lopen en dat is ook niet de bedoeling natuurlijk.”

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *