Mijn senioren hulpmiddelen setje – Column

image_pdfimage_print

door Jeannette
Tadadaaaaaaaa! Zie hier, mijn net aangeschafte seniorenhulpmiddelen setje (knoflookpers en een flessenopener/blikjesopener). Bleh, ik roep het hier wel heel leuk, maar dat vind ik absoluut niet. Het is voor mij dé confrontatie als het gaat om fysieke beperkingen. Resultaten van een paar aandoeningen.

De gevolgen zijn onder andere: niet meer deksel los/open kunnen draaien en moeite hebben met sleutels omdraaien; kortom kracht zetten met mijn vingers/handen. Ja, ik kan het nog wel, maar niet zonder pijn. En dan bedoel ik niet dat het pijn doet en na 20 min verdwenen is. Nee, dan heb ik het over irritante kleine pijntjes die ik na 3 dagen nog voel en het gevoelig blijft.

De omschrijving van deze producten maken het ook niet echt leuk, want er wordt nogal gehamerd op de noodzaak van deze producten wanneer het verouderingsproces begint. Halloooo, ik ben nog geen senior of bejaarde!!!! Ik ben 42 jaar en ik zou alles met gemak moeten kunnen doen en volhouden. In ieder geval zonder pijn.

Ik probeer me niet te verzetten, maar het accepteren dat dit oplossingen zijn die me helpen, die vind ik nog heel lastig. En dat het niet beter wordt, maar alleen maar slechter wordt. Dat vind ik ook super lastig. Vloeken en schelden wil ik hier niet doen, maar ik zou deze regel kunnen volschrijven met alle lelijke woorden die ik ken. Gek word ik ervan!

Ik heb altijd op mijn lichaam kunnen rekenen; ik ben een fervent sportster, lenig en sterk. Sporten en dingen doen waren geen probleem voor mij. En nu? Nu moet en mag ik tig keer nadenken of ik überhaupt wel…stop! Nadenken? Nee! Ik weet nu dat ik dat niet moet doen.

Net zo goed dat ik het weet van het volgende rijtje:

  • Het huishouden kan niet in 1 keer,
  • momenteel 3 activiteiten op een dag kan doen,
  • gezellig shoppen met vriendinnen ( ja, met tussenpozen op terras, dan is ‘t prima te doen trouwens),
  • 5 regeltjes schrijven
  • meedoen aan activiteiten van de meiden,
  • aardappelen schillen,
  • taai voedsel snijden,

Dat soort confronterende dingen – heel irritant ten opzichte van hoe ik alles nu nog ervaar én ik er ook nog eens zo uitzie (foto)

Ik heb hier nog werk te doen, dat begrijp ik heel goed. En dat komt ook absoluut goed, hoor, maar voor nu….?! Grrrrrrrrrr!

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *