Mijn eigen kleding maken – Column

image_pdfimage_print

door Gabi
“Iets wat ik naast haken heel erg leuk vind om te doen is mijn eigen kleding maken. Heerlijk vind ik het om alles precies zo te maken zoals jij het wilt. Ik ben op het moment bezig om shirts te maken, gewoon basispatroon maar door de stof geeft het een mooi resultaat.

Graag zou ik het vanaf nu gewoon willen kunnen hebben over naaien, een woord waarbij de meeste mensen gelijk denken aan 18+ dingen maar ik bedoel echt alleen maar eigen kleding maken! Fijn dat dit ook gelijk is opgehelderd

Ik heb een hele mooie paarse naaimachine die het fantastisch doet. Mocht er toch onverhoopt iets mis gaan, kan je ervan uit gaan dat het ligt aan degene die de naaimachine bedient. Ook een lockmachine heb ik tot mijn beschikking, zo’n machine is voor een nette afwerking echt een dikke tip!

Inmiddels ben ik bezig met mijn eigen capsule-collectie te ontwerpen en te maken, echter omdat alles netjes per seizoen te maken, moet je eigenlijk in de zomer de winterkleding maken en in de winter …. Ja je snapt het vast wel.
Op zich is daar niks mis mee maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik -als de mussen op apegapen liggen van de hitte- niet echt zin heb om die lekkere warme tui te passen. Dus maak ik vaak dingen in het seizoen zelf waardoor alles wat ik maken wil pas af is als het seizoen voorbij is. Het is op zich geen probleem maar ideaal kan ik het ook niet noemen.

Nu is van de week de pakketbezorger langsgekomen met een grote zwarte zak vol stof want ik heb me dus nu echt wel plechtig voorgenomen om te starten met de wintercollectie. Ik heb zelfs al een patroon getekend voor een colbertjasje en deze ligt ook al gespeld op de stof. Nu nog de tijd vinden om te knippen en daarna kan ik aan de slag met spelden, stikken en locken.

Mocht je je afvragen wat een capsule-collectie inhoudt: dat is een x-aantal kleding stukken die je allemaal met elkaar kan combineren van kwalitatief goede stoffen die meer dan een seizoen meegaan en die in een ideale omstandigheid ook beter zijn voor milieu en de mensen die de stoffen gemaakt hebben.
Ik heb mezelf als doel gesteld om in totaal 36 kledingstukken per seizoen te hebben die je dus eindeloos kan combineren.

Het begin wordt dus het colbertjasje van een paarse punto di milano-stof, daarna volgt hopelijk een zwarte variant met bijpassende broek, en daarna heb ik nog meerdere dingen die ik graag wil gaan maken dus vervelen hoef ik me zeker niet!

Tot de volgende column! “

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *