Keerpunt – Column

image_pdfimage_print

door Dazzle
Positief blijven is iets wat heel erg belangrijk is. Toch is het voor iedereen lastig om positief te blijven, zeker als een bepaalde situatie uitzichtloos lijkt. Dit gevoel kan ik me nog goed herinneren. Jarenlang beheerste mijn ziekte mijn leven en moest ik vaak toegeven aan het feit dat ik eigenlijk niks kon omdat mijn lichaam niet meewerkte. Gelukkig waren er soms ook goede dagen en op die dagen haalde ik het maximale uit mijn leven. Het maakte niet uit dat ik daarna weer niks kon, die goede momenten kon niemand me meer afnemen. Toch werd mijn leven jammer genoeg nog steeds beheerst door mijn ziekte.


Een belangrijk moment was de dag waarop we gingen testen of ik daadwerkelijk Dysautonomie had. De test ging goed en zoals verwacht kreeg ik (eindelijk) de juiste diagnose. Dit werd trouwens getest door middel van een kanttafel. Daarop werd ik vastgebonden en recht overeind gezet om zo mijn bloedsomloop uit te dagen. Tijdens de test raakte ik (als gevolg van de Dysautonomie) bewusteloos en daardoor konden ze zien dat ik inderdaad deze ziekte had.

Een paar dagen later moest ik terugkomen bij de arts en kreeg ik officieel het papier met de diagnose. Ook mocht ik het filmpje zien dat tijdens de test was opgenomen. Wat de arts en ik allebei niet hadden verwacht, was dat mijn hart ook even niks meer deed tijdens de aanval die ik op dat moment kreeg. Daaruit bleek dus dat er een kans was dat dit elke keer kon gebeuren op het moment dat ik een aanval had. Dat kwam hard aan, want enkele weken daarvoor had ik nog in het ziekenhuis gelegen omdat ik op één dag 18 aanvallen had gehad.

Toch was dit voor mij een keerpunt. Ik heb in mijn leven zoveel aanvallen gehad dat ik ze niet eens meer kan tellen. En elke keer lukt het mijn lichaam weer om zich te herstellen en bij te komen. Eigenlijk is het toch prachtig dat mijn lichaam zo sterk is. Daarom besloot ik vanaf dat moment alles op alles te zetten om echt bewust te leven en van elk moment te genieten. Want als mijn eigen lichaam mij niet stuk kan krijgen, dan kan niemand het.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *