Het avontuur van mijn paarse jasje – Column

image_pdfimage_print

door Gabi
“Ik heb even terug gezocht en in juli 2020 schreef ik over het feit dat ik een paars colbert jasje ging maken in punto-di-melano (klik hier om dat te lezen). Het werd een jasje met een heleboel hindernissen maar eindelijk kan ik met trots zeggen dat die af is! 🙂 

Het begon met oud garen dat steeds knapte, dus op de markt een nieuw klosje gekocht. Ook dat garen knapte dus dacht ik dat het aan de naaimachine lag, al lukte het wel om met ander garen mijn shirts te blijven maken.
Uiteindelijk besloot ik om het jasje gespeld en wel te laten liggen want inmiddels kon ik ook al niet meer de stof naaien zonder steeds een gebroken naald te hebben.  Ook knapte de draad steeds.

Uiteindelijk lukte het me niet meer om überhaupt iets te stikken en ging mijn naaimachine een weekje uit logeren.  Ook heb ik gelijk nagevraagd met welke naald en garen ik de paarse stof het beste kon stikken. Na een week gaven ze me het advies wat ik nodig had, maar ik wilde eerst wat shirts afmaken en daarbij was het aardig warm dus geen zin om zo’n warm jasje te maken.

Uiteindelijk heb ik besloten om met zwart het donker paarse jasje te gaan stikken en dat die maar eens af moest zijn na ruim een jaar te hebben gelegen en meerdere keren genomineerd te zijn voor de prullenbak. Toen kwamen de moeilijkheden: de zoom te kort geknipt, werkbeschrijving onvindbaar, op eigen inzicht iets in elkaar gezet dus een klein detail wat daardoor niet helemaal goed ging, daarna heb ik alles zo goed mogelijk in elkaar gezet en het resultaat is een draagbaar vest/jasje wat zeker leuk is maar wat ik nog wel eens van de zelfde stof ga maken en dan helemaal op de juiste manier en heb zelfs de werkbeschrijving gevonden. Niet dat ik er veel aan heb, maar hé ik heb hem wel! 🙂 Zelfs ga ik hem van te voren lussen (doe ik bijna nooit). Echt, mijn modevakschool docent zou trots op me zijn, hahaha. 🙂

Op de foto heb ik hem trouwens nog niet gewassen…. 😉  “

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *