Marleen

image_pdfimage_print

“Ik ben in 1984 geboren in de Achterhoek. Na ruim 29 jaar ben ik vertrokken naar het westen van Nederland en ben ik in West-Friesland gaan wonen samen met mijn man. Mijn motto in het leven, altijd positief blijven en zoeken naar oplossingen en genieten van de kleine dingen in het leven! Dat heeft me in mijn nogal hectische, niet altijd even leuke, leven heel ver gebracht.

Vroeger schreef ik veel in mijn dagboeken, ja inderdaad, inmiddels is het een hele stapel geworden. Ik vind het dan ook fijn dat ik mijn verhalen en ervaringen ook kan verwoorden in een blog. Naast het schrijven in mijn dagboek of een blog vind ik het ook heerlijk om mijn leven te tekenen/knutselen in mijn art journal. Dit is dus één van mijn hobby’s, naast fotografie vind ik het heerlijk om buiten te zijn samen met mijn hond Damaris aan het water, of bezig in mijn broeikas met mijn groenten. Als het koud en nat is dan maak ik graag hobby ik graag op onze hobbykamer, daar teken/kleur ik, maak ik sieraden, graveer ik glas en beschilder ik graag porselein.

Mijn eerste blog is begonnen toen mijn longen met sprongen achteruit gingen, dit is inmiddels zo’n 4 jaar geleden. Jep, deze levensgenieter heeft ook een chronische ziekte, al zie je dit niet aan me. Ik heb ernstige intrinsiek astma met forse bronchiale hyperreactiviteit, niet sinds 4 jaar, al sinds mijn jeugd ben ik geregeld benauwd, vanaf mijn 24e begon ik met het regelmatig innemen van longmedicatie. Sinds een jaar of 6 loop ik bij de longarts en heb ik 4 jaar geleden moeten revalideren bij Heideheuvel, wat kwam ik hier goed uit! Na een simpele blaasontsteking 2 jaar geleden ging het helemaal mis, ik kreeg een antibioticakuur die niet zo goed is voor longpatiënten, dezelfde dag belandde ik op de spoed en nog altijd ben ik verre van mijn oude niveau.

Naast mijn astma heb ik al jaren vele onverklaarbare klachten omtrent mijn gezondheid, zo ben ik al jaren tintelingen in mijn benen, veel heel erg moe, soms incontinent, een moeizame stoelgang, altijd koude voeten, heel veel haaruitval, oorsuizen, vergeetachtig, opgeblazen gevoel en zo kan ik nog wel
even doorgaan.
Een jaar geleden gingen mijn benen, vooral rechts, nog harder achteruit en kwam ik begin dit jaar meerdere malen per dag aan het vallen. Na veel onderzoeken blijk ik een B12 tekort te hebben en heb ik netjes op advies van een internist foliumzuur geslikt zonder dat de B12 aangevuld werd. Dit heeft voor de nodige schade gezorgd met als gevolg dat ik altijd pijn heb in mijn rechter been en er minder controle over heb.

Gelukkig ben ik Marleen en niet die ingewikkelde astma of mijn been die het niet doet.
Gelukkig ben ik Marleen en altijd positief blijven en zoeken naar oplossingen.
Gelukkig ben ik Marleen en kan ik genieten van de kleine dingen in mijn leven en van mijn hobby’s.

Heel veel leesplezier in het kijkje van mijn leven!”

Mijn columns:

– 10 kilo? Dagritme? Minder pijn?
– Leven onder een grote steen
– Opnieuw naar de neuroloog
– Waarom? Wat als? Stel dat? Of…
– De avonturen met mijn rolstoel
– Over de rolstoel en mijn hond

– De mantelzorgmakelaar
– Nooit meer geen pijn
– Wat ben ik trots, wat voel ik me groots
– Je leven uitbalanceren
Hallo B12! Ik kom je ophalen!
Sluipmoordenaar
Foliumzuur kan (geen) kwaad?
Gal-gen-humor
Benauwde pijn