Stichting Onzichtbaar Ziek
 

Oproep aan Utrechtse studenten met een beperking

Ruim een jaar geleden vonden een aantal studenten, sommige met en sommige zonder beperking, dat het tijd was om een denktank op te richten. Een denktank waarbij gestreefd wordt naar (en zorgen voor) een leuk studentenleven, voor Utrechtse studenten met én zonder beperking.

“Hiervoor proberen we zaken op het gebied van financiën, wonen, werken en sociaal studentenleven te verbeteren. Gelukkig hebben we hierbij een beetje hulp van de professionals van het Stedelijk Overleg Lichamelijk Gehandicapten Utrecht”, licht beleidsmedewerker Roos Hoelen van de organisatie Solgu toe. Solgu is de spreekbuis van iedereen in Utrecht die een handicap of chronische ziekte heeft. 

Roos: “Inmiddels zijn we een jaar verder en zijn we omgedoopt tot ‘Denken en Tanken’. We hebben al veel bereikt, maar hebben ons nog weinig bezig kunnen houden met het verbeteren van het sociale leven voor studenten met een beperking. Hiervoor moeten we namelijk eerst weten waar de problemen liggen, als ze er überhaupt zijn. Om dit te achterhalen, hebben we een enquête opgezet. Help het Utrechtse studentenleven inclusief te maken. De enquête is hier te vinden.
Ook is Solgu in het kader van ‘meer zielen, meer vreugde’ altijd op zoek naar extra leden. Lijkt het je interessant om mee te brainstormen over het onderwerp? Laat het ze dan weten! “Er wordt ook geborreld -vandaar ‘Denken en Tanken’. Dus gezellig is het ook! Maak hier vast kennis met een deel van ons team.”

Aanmelden kan Roos Hoelen. Zie de contactgegevens hieronder. Ze zijn ook te vinden op instagram als je zoekt op Denktank Solgu.

Solgu
Churchilllaan 11 etage 16
3527 GV Utrecht

 

   Telefoon

  :

   030-2803286

   Mobiel

  :

   06 20915820

   E-mail

  :

   r.hoelen@solgu.nl

   Twitter

  :

   @Solgu

   Facebook

  :

   Utrechters met een beperking

 

  :

   Studenten met een beperking

   Website

  :

   www.solgu.nl

   Richtlijnen & films

  :

   www.batutrecht.nl

 

 


 
E-mailen
Instagram