Stichting Onzichtbaar Ziek
Stichting die op een positieve manier streeft naar meer begrip/kennis rondom ziektes en beperkingen

Mijn 15 random vragen tag

door Romy 

Ik dacht, ik schrijf even iets anders dan een standaard column. Online vond ik heel veel vragen tags;  hierbij beantwoorden mensen random, dus willekeurig, vragen en eigenlijk leek mij dit ook wel leuk! Na veel denken en nog eens denken wat voor vragen het dan zouden moeten zijn, kwam ik uit op een site met allemaal random vragen, waarbij ik dacht ik pak gewoon 15 vragen en ga deze beantwoorden. Zo kunnen jullie mij wat beter leren kennen en ik wellicht jullie wel. Hier komen ze dan!

1. Wat zou je anders doen als je het afgelopen jaar over mocht doen?

Uhm... Meteen een moeilijke vraag. Ik denk dat ik wat meer zou genieten en wat minder op prestaties zou letten. Het leven is eigenlijk zo kort, voor je het weet is het over en heb ik alleen maar keihard gewerkt en niet genoten.

2. Wat is/was je minst favoriete schoolvak?

Sowieso geschiedenis! Ik ben er nooit goed in geweest, ik weet niet waarom maar ik vond het gewoon nooit heel interessant. Sorry voor de mensen die geschiedenis echt geweldig vinden.. Vakken zoals biologie, scheikunde en natuurkunde liggen mij gewoon veel meer.

3. Waar ben je het meest dankbaar voor in dit jaar?

Ik ben het meest dankbaar dat het eigenlijk best goed met mij gaat en ik naast school voor mijn doen best veel doe. Verder ben ik ook heel dankbaar dat ik hier in Nederland woon met in verhouding zulke goede voorzieningen. Eigenlijk ben ik overal wel dankbaar voor.

4. Geloof jij in geluk?

Jazeker! Ik ben niet gelovig maar ik ben wel van mening dat er geluk/karma bestaat. Mijn ouders zeiden altijd: wie goed doet, goed ontmoet. Hier ben ik het volledig mee eens. Alleen vraag ik me soms wel af waarom het zo oneerlijk verdeeld is in het leven.  

5. Wat zijn je favoriete (tv) programma’s en series?

Uh... Ik kijk elke avond Utopia en GTST , verder vind ik Helemaal het einde op maandagavond heel leuk en kan ik mijzelf ook wel vermaken met de programma’s zoals Ontvoerd en Boer zoekt vrouw. Verder vind ik Riverdale,  Gilmore Girls, The goodwife en 13 reasons why leuk/interessant op Netflix, zeker aanraders!

6. Als je een advies aan de wereld zou mogen geven, wat zou dit dan zijn?

(Proberen) meer dankbaar te zijn en daarvan te genieten. Natuurlijk is dit niet altijd makkelijk, dat weet ik. Maar proberen is het toch wel waard?

7. Hoe wil je je eieren gekookt hebben?

Maakt mij niet uit! Gewoon gekookt of gebakken, eieren zijn gewoon geweldig. Volgens mij heb ik echt een ei verslaving…

8. Wat heb je nog nooit gedaan maar wat heb je wel altijd al willen doen?

Zoveel eigenlijk. Maar als ik een ding mag opnoemen, zal dit parachutespringen zijn. Waarom? Weet ik eigenlijk niet haha, waarschijnlijk omdat het me een geweldige ervaring lijkt en ik altijd gezegd heb dat ik het ging doen als ik mijzelf beter voelde.

9. Wat is het beste aan school/werk?

Cijfers! Prestaties! Eigenlijk kijk ik altijd uit naar de periodes waarin ik cijfers terugkrijg. Verder vind ik het naar de toetsweek toewerken echt verschrikkelijk. Op het werk vind ik vooral de gezelligheid en natuurlijk het geld verdienen het beste.  ;-)

10. Als je een super power zou hebben, wat zou het zijn en waarom?

Dat ik zou kunnen vliegen, wel dat ik zelf niet hoef te schakelen hoor! Dan kon ik zo even naar mijn tweede familie in Kenia en terug. Ook zou ik in Nederland veel sneller overal kunnen komen zonder file, stoplichten en rotondes. Want ik haat rotondes !

11. Zou je willen weten wanneer je overlijdt?

Ja en nee. Ik zou wel graag zelf de controle over mijn leven willen hebben, eigenlijk (bijna) alles staat vast in het leven behalve de dood. Maar ik denk dat als ik het zou weten, mijn leven heel anders zou zijn. Dus ik weet het eigenlijk niet. Wat denken jullie hiervan?

12. Als je een baan mocht kiezen voor een week, wat zou dit dan zijn?

Arts bij Artsen zonder Grenzen. Het lijkt mij zo mooi om dat te kunnen doen. Alleen weet ik dat arts in het gewone leven het voor mij nooit zal worden, maar dromen mag wel toch?

13. Zonder wat zou jij echt niet kunnen leven?

Eten, ja sorry ik hou echt van eten en zou echt niet zonder kunnen, wat cliché ! Van gewoon boerenkool tot heerlijke cake, ik lust eigenlijk alles wel. Natuurlijk is eten niet het enige waardoor ik niet zou kunnen leven, er is nog zoveel meer.

14. Als je zou weten dat je nog maar 24 uur te leven zou hebben, wat zou je doen?

Heel veel genieten van iedereen. Nog zoveel mogelijk dromen verwezenlijken. Al het lekkers nog eten. Gewoon alles nog uit het leven halen in die 24 uur. Ik heb niet echt specifieke wensen om in die 24 uur dan nog te doen.

15. Hoe zou jij succes omschrijven?

Ik zou succes omschrijven niet zozeer met een goede baan, ik denk dat de rest van het leven veel meer opweegt daartegen. Zoals zelfontplooiing en andere successen. Het is het totale plaatje waarin iedereen zijn of haar eigen succes heeft. Maar mijn succes is vooral mijn eigen ik vormen en hiermee tevreden kunnen zijn, ongeacht de andere omstandigheden zoals een baan en gezin.

Ik ben heel benieuwd wat jullie minst favoriete vak op school was en wat jullie droombaan is. Wat is jullie succes? Ik hoor het graag en ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vonden!