Stichting Onzichtbaar Ziek
 

Haken is mijn passie!

Door Gabi

Hallo Allemaal,
Laat ik me even als columniste aan jullie voorstellen, ik ben Gabi en ben gek op haken. Eigenlijk is het meer dan dat … haken is mijn passie! Van mijn kant zullen jullie dan ook vaak een column te lezen krijgen over het haken of een ander creatief project.


Even leuk om te vertellen hoe ik met haken begon: er werden werkzaamheden aan ons huis uitgevoerd met bouwvakkers die veel herrie maakten. Nu kun je ook niet van ze gaan verwachten dat ze op een zachte manier een muur slopen maar toch… Ik werd niet goed van al dat lawaai en had van te voren net katoen gekocht met de gedachte om te gaan beginnen met haken.

Ik ben toen naar de plaatselijke wolwinkel gegaan met de vraag of ze me wilden leren haken en in een middag heb ik alle steken geleerd, netjes alles opgeschreven zodat ik ook thuis nog kon nalezen hoe ik de steken moest maken. Mijn haakhobby was geboren.
Ik vind het heerlijk om met een patroon, haaknaald en katoen op de bank te zitten en dat er langzaam iets handgemaakt tevoorschijn komt wat ik zelf gemaakt hebt, ik haak het allerliefst in 3d, denk hierbij aan knuffels.

Ik heb reuma dus heb wel even moeten uitvinden hoe ik haak zonder kramp te krijgen in m’n handen (bedankt ergonomische haaknaald) maar nu haak ik zo een heel eind weg, gemiddeld doe ik een maand over een project maar eigenlijk zegt tijd niet zoveel want het brengt mij ook ontspanning dus dat zijn twee vliegen in een klap.

Ik ben ontzettend blij dat ik ben begonnen met haken en ik ben er ook helemaal gek op!

Gefällt mir
Tweet
 
E-mailen
Instagram