Stichting Onzichtbaar Ziek
 

Een nieuwe haakuitdaging

door Gabi 

Ik haak amigurumi’s altijd aan de hand van een patroon, maar wat nu als je iets maken wilt waar nog geen patroon van bestaat? Dan toch maar zelf aan de slag om het gewenste resultaat te halen! Men neme twee verschillende kooppatronen, laten wat toeren weg en voegen wat toeren toe…wat eigen inzicht en tada: mijn mini-giraf was geboren! Best trots want het was de eerste keer dat ik zoiets probeerde.

Op het gebied van amigurumi is er voor mij weinig nog te leren en daarom wil ik graag beginnen met een nieuwe uitdaging voor mezelf, namelijk een deken. Het gaat een simpele deken worden met leuke kleuren en een golfje.

Waarom is een deken een uitdaging voor mij? Nou, ik ben nooit zo van de projecten die eindeloos lijken te duren. Op de een of andere manier motiveert me dat niet echt, maar ik ben nu toch begonnen met zo’n uitdaging en hoop tegen de herfst een deken te hebben van 140 bij 200 cm. Ik ben benieuwd of dat het gaat lukken. Aan de vrolijke kleurtjes ligt het in ieder geval niet!

Wat ook een uitdaging gaat worden voor mij is een vest haken. Neekleding wilde ik nooit haken. Dat dacht ik altijd, maar ja, ik heb nu toch zoiets moois gezien dat ik de uitdaging toch maar aan ga. Ook daarvan ben ik heel benieuwd of het me gaat lukken het ook af te maken.

Om nu alleen maar projecten te hebben die heel lang duren…dat vind ik niet zo leuk, dus ook maar begonnen met een mini vos, een lila/paarse wel te verstaan. Lekker gek maar o zo leuk!

Heb ik op haakgebied nog meer uitdagingen? Ja hoor!
- tunisch haken wil ik graag nog leren
- reliëf stokje
- en iets wat niet haak-gerelateerd is maar wat ik wel graag nog goed onder de knie wil krijgen is breien, want dat is ook nog een dingetje...

Verder zijn er nog veel patroontjes die ik graag wil maken, dus ik hoop in mijn volgende column weer wat leuke amigurumi’s te laten zien en ook dan weer een foto van mijn deken tot dan toe.


 
E-mailen
Instagram