Stichting Onzichtbaar Ziek
 

Licht over donker

Door Fiona

"Ik ben bang om vreugde te voelen en de lichtheid van het leven. Het contrast is te groot wanneer ik de volgende ochtend wéér wakker word met een gevoel van zinloosheid. Mijn ervaring leert dat die klap komt en dat het bij iedere terugval moeilijker wordt om op te krabbelen". ​

Houd ik mijzelf in het donker met deze gedachten? Spreekt hier nu mijn depressie...

 Met deze alinea begint mijn interview, "een andere kijk op depressie". Ik wil jou mijn depressie laten zien, in alle puurheid met tranen.
Voor de camera stond ik... 

"Volgens mijn huisarts kon ik niet depressief zijn, ik verzorgde mijzelf toch. Alsof je dat niet meer doet, wanneer je depressief bent! Heel bizar". 

Ik ervaar een depressie, ik ben niet mijn ziekte. Mijn verhaal laat je zien, dat onzichtbaar lijden achter een lach echt mogelijk is. Ik speel mooi weer voor jou, om je niet te belasten.
Martine Sollie heeft het mogelijk gemaakt een boek uit te brengen, waarin zestien openhartige en kwetsbare portretten te zien zijn van mensen die lijden aan depressie. Ik ben één van die mensen die onzichtbaar lijd. 

"Ik wil graag werken, een bestaan hebben in de maatschappij. Ik voel me schuldig dat ik niet werk, het voelt als falen. Het voelt alsof de depressie alles van mij afneemt: mijn persoonlijkheid, mijn zelfvertrouwen, mijn dromen en de mensen om mij heen".

Ik wil de buitenwereld laten zien dat ik besta! Ook met een depressie ben ik de moeite waard. 
Door dit boek ben ik in het licht gezet, vanuit 't donker stond ik op.

Schaam ik mijzelf, voor deze ziekte? Ja, maar steeds minder. De depressie heeft mij alles afgenomen en toch heeft ze mij ook gebracht waar ik nu ben. Vol trots!

"Mijn dromen? Ik wil genieten van het leven en activiteiten ondernemen zoals werken, weesolifantjes de fles geven en Costa Rica bezoeken. Ik wil samen zijn met mijn mooie Vikingman, met 10 kinderen en een hoop dieren in een ecohuis". 

Ik durf weer te dromen, steeds een beetje meer! Met dank aan dit prachtige initiatief van een mooi mens, Martine Sollie. 

Het boek, "Licht over donker", is te bestellen via www.stichtingprachtmens.nl/winkel

 
E-mailen
Instagram