Stichting Onzichtbaar Ziek
 

Fenna

Hallo, mijn naam is Fenna van Kerckhoven, ik ben 21 jaar en een gezellige, spontane en positieve meid. Samen met mijn ouders woon ik in het zuiden van Nederland en ik studeer communicatie in Tilburg.

Ik ben gek op een goed boek, een gezellig dagje met vriendinnen shoppen, sushi eten, fotograferen en snowboarden. Daarnaast blog ik met liefde en plezier voor mijn website www.houhetluchtig.nl. Ow, en je mag mij altijd wakker maken voor een reis in de bergen.
Maar naast een gezellige meid ben ik ook ziek. Ik heb een longziekte (BPD), daardoor heb ik weinig weerstand. Ook heb ik 30% minder longinhoud en astma, hierdoor ben ik chronisch moe. Daarnaast heb ik drie krommingen in mijn ruggenwervel (scoliose), dit veroorzaakt dagelijkse pijn in mijn rug. Ik ben ook dyslectisch en als laatste heb ik het prikkelbare darm syndroom (PDS).
Het lijkt veel, en dat is het misschien ook wel. Maar ik ben ook gewoon Fenna. Ondanks mijn longproblemen, dagelijkse pijn, rugklachten en prikkelbare darm blijf ik positief. Dat is mijn kracht. Positief blijven, doorzetten en dingen doen die ik leuk vind, zoals schrijven voor www.houhetluchtig.nl en de Stichting Onzichtbaar Ziek. 

Liefs, Fenna.