Stichting Onzichtbaar Ziek
 

Zaterdagavond, een instant boost

door Anna

Goedenavond lieve allemaal! Op het moment dat ik dit schrijf is het zaterdagavond, mijn weekend is begonnen. Een aparte bijwerking van het werken in de zorg is dat mijn weekend op de raarste momenten begint. Mijn zusje werkt ook onregelmatig op dit moment, en het kwam zo uit dat zij ook weekend heeft op dit moment.

Vanmiddag was ik aan het werk, toevallig had ik mijn zusje op de app en uitte naar haar dat ik zo'n zin had in sushi. Iets wat ik super lekker vind, maar wat lang geleden is.

Sinds mijn moeder ziek was is mijn eetpatroon flink veranderd, en helaas niet ten goede. Daarom had ik deze week mijn eerste afspraak bij de diëtiste. Dan word je ineens flink met je neus op de feiten gedrukt. Het is gewoon zo dat mijn omgeving zich zorgen maakt om mijn steeds dunner wordende lijf, mijn afnemende eetlust en mijn buien van misselijkheid en overgeven.

En als ik dit zo opschrijf, lijkt het ook allemaal niet oke, maar het valt (in mijn ogen) best mee. Wel zou ik graag weer normaal willen genieten van eten, dat is namelijk wel al een tijd geleden. En ik geloof oprecht dat die andere problemen dan ook verbeteren. De diëtiste gaat en wil mij daar dan ook echt bij helpen.

Om te beginnen moet ik bijhouden wat ik eet en drink, waar en in welke situatie ik dat doe en vooral wat ik erbij denk en voel. Best wat huiswerk dus! Netjes heb ik dat de afgelopen dagen gedaan. Ben dan ook erg benieuwd wat zij er volgende week van gaat vinden.

Maar vanavond maakte dat allemaal niet uit. Nadat ik thuis kwam na een drukke dienst, moe en wat chagrijnig, had ik wel trek maar totaal geen zin om boodschappen te doen of te koken. Maar mijn zusje had nog steeds het idee van sushi in haar hoofd. En nadat zij hoorde dat ze inderdaad vrij was is zij het een en ander gaan regelen. Ze nodigde haar vriend en onze vader uit. En we zouden met z'n vieren sushi gaan eten. Wat een goed idee! Ik kreeg er meteen energie van. Mijn vermoeide lijf en duffe brein kreeg een instant boost!!

Uiteindelijk stond de reservering om 20 uur in mijn woonplaats. Zij zouden mij ophalen dus ik had nog tijd om een powernap te doen, lekker te douchen en mij op mijn gemak klaar te maken.

De regen buiten deerde mij niets meer en ik had er alleen maar vreselijk veel zin in. Een avond met de mensen van wie ik hou. Heerlijk ontspannen en gezelligheid. En dat was het zeker. In tijden heb ik niet zo lekker én veel gegeten!

Mazzel
Moe en voldaan stap ik nu mijn bed weer in. Ik voel bijna alle spieren in mijn lijf vanwege het werk én omdat ik deze week ben begonnen met hardlopen. Maar wat ben ik blij en tevreden. Wat heb ik een maz
zel met de lieve mensen om mij heen. Verrassend hoe de dag en avond ineens kan lopen. Dit had ik vanochtend echt niet gedacht.

Dus hier lig ik, na te genieten in mijn sushi roes. Ik hoop dat jullie een fijne avond en fijn weekend hebben. Denk positief! Het had vanavond ook gekund dat ik te moe was en pijn had (dit had ik ook wel), maar door mijn omgeving kreeg ik echt de boost die ik nodig had om van deze avond te genieten. Is niet altijd mogelijk, dus ben ik extra blij dat dat vanavond wel lukte. 

Hele dikke kus en knuffel, Anna

 
E-mail