Stichting Onzichtbaar Ziek
 

Klein geluk

door Anna

De laatste dagen ben ik zo druk geweest. Een gezelliger huis voor mezelf maken. Dat was het doel. Dat was het doel al voor een langere tijd. 

Samen met mijn vader wilde ik zelf meubels maken. Authentiek en rustiek. Sfeervol. Helaas ben ik in het bezit van twee linker handen en wat fysieke ongemakken wat het niet heel veel simpeler maakt. 

Maar de laatste week heb ik echt veel vooruitgang geboekt. Met pallets heeft papa, met een beetje hulp van mij, een prachtig TV-meubel gemaakt. Echt een stoere eye catcher voor in de woonkamer. 

Met verschillende fruitkisten ben ik verder aan het decoreren geslagen. Een aantal lichte dunne heb ik gebruikt om wat orde in mijn chaos te scheppen door ze als een soort kleine kasten te gebruiken. Ook heb ik er een tweetal opgehangen. 
Kleine klusjes die fysiek weinig van mij vragen maar mentaal een grote positieve boost geven!

Van grotere stevigere fruitkisten willen paps en ik een wandkast maken. En één heb ik afgeschuurd en er wieltjes onder geplaatst. Een liefelijk nachtkastje, het idee was wel gejat van mijn vriendlief. Maar ik ben er niet minder blij mee.  

Vandaag was ik de was aan het ophangen. Ik was zeer content met de gezelligheid die langzaamaan in mijn huis ontstaat. Buiten zag ik een stelletje van tussen de 40-55 jaar gok ik zo, ik denk een echtpaar. En ze waren zo lief met elkaar bezig. Handen vasthouden. Hij wreef een aantal keer over haar rug. Ze maakte foto's van de buurt. En steeds als ze elkaar aankeken gebeurde er iets. Een soort vonk, die misschien alleen in mijn hoofd bestond, maar in mijn beleving zo echt was. Ik was geroerd van hen verschijning. Ik werd er blij van. En hoop ten harte dat zij zich op dat moment zo gelukkig voelden als ze in mijn hoofd voorgesteld waren. 

Een prachtig stel wat niets 'bijzonders' deed, maar in mijn ogen een speciale en bijzondere band heeft. 

Denk positief, en dan zie je het misschien ook eerder om je heen.

 

 
E-mail